Pieni harjoitus vaativan puoleni kanssa

<3

Rakastan neuloa. Neuloessa saan olla hiljaisuudessa, antaa joko luovuuden virrata tai tehdä jotakin hyvin tuttua rutiinilla. Neulomisen tuloksena syntyy konkreettinen tuotos, käsin kosketeltava, käyttöön tarkoitettu, jotakin valmista. Kuinka upeaa! Useimmiten annan syntyneet sukat tai muun lämmittävän  lahjaksi. Mikä ilo saada antaa! Viime aikoina olen tuonut harrastukseeni vielä yhden uuden ulottuvuuden. Harjoittelen neulomisen kautta sisäisen vaativuuteni tutkimista ja siitä hellittämistä.

Huomasin taannoin, että yhteen valmiiseen sukkaan oli jäänyt virhe. Ihan pieni, lähes huomaamaton, luultavasti vain minun silmiini osuva. Mikä oli reaktio minussa? Valtaisa harmitus, itsesyytös, pettymys, paha mieli. Pysähdyin ja jäin aistimaan oloani. Se oli vahvasti kehollinen, epämiellyttävä ja mukana reippaasti ylimitoitettua itsekritiikkiä. Sain siihen hetkeen kuitenkin uteliaisuutta, ja hetken kuluttua myös myötätuntoa. Sitten seurasi huumori, hymyilin itselleni: ”Tämmöisiä me ihmiset ollaan, voi kulta pieni”.

Saadessani näin väljyyttä kokea hyväntahtoisesti sitä mitä koin, tuli mieleeni ajatus. Mitäs jos treenaisin tätä tietoisesti? Mitä jos tekisin tahallani jokaiseen neulokseeni pienen virheen? Makustelisin minkälaista vaativuuteni todella on, miltä se tuntuu kehossa, minkälaisissa tunteissa se kylpee, minkälaista sanan sapelia se käyttää. Luotan siihen, että tutustumalla vaativuuteeni, voin yhä enemmän opetella hellittämään. Minulta jos saa sukat, ne eivät ole virheettömiä, mutta taatusti rakkaudella tehty. Allakaan oleva uusin sukkani ei ole täydellinen, mutta tosi upea. Eikös 😉

Sukkani.JPG

Vastaa